Image module

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Re-integreren: Zo word je weer Werkfit

Ben je door ziekte of arbeidsongeschiktheid lange tijd niet aan het werk geweest? Kun je werken, maar lukte dat tijdelijk niet? Wil je graag weer aan de slag, maar heb je daarbij wel wat ondersteuning nodig? Met de re-integratiedienst ‘Werkfit maken’ helpen wij je om weer Werkfit te worden.

Vind je het moeilijk om met je beperking(en) een weg te vinden op de arbeidsmarkt?

Wanneer je als werkzoekende nog niet klaar bent om de arbeidsmarkt weer te veroveren kan het UWV een ’Werkfit Maken’ traject inzetten. PerspectiefPlus is geaccrediteerd om dit traject uit te voeren. In een ‘Werkfit Maken’ traject ga je samen met ons onderzoeken wat nodig is om weer aan de arbeidsmarkt te kunnen deelnemen en hoe dit bereikt kan worden. Het doel is om aan het einde van dit traject geen belemmeringen meer te ervaren die hinderen om aan het werk te gaan.

Wij gaan samen met jou kijken naar je persoonlijke situatie. Het is niet eenvoudig om te gaan met je beperkingen, of deze nu fysiek of psychisch zijn. Daarom luisteren we goed naar jou en kijken wat er nog wél kan.

Tijdens het intakegesprek bepalen we samen welke modules we inzetten. Naar aanleiding hiervan stellen we een re-integratieplan op zodat we stapsgewijs naar een succesvol resultaat kunnen werken.

Een van de instrumenten die wij vaak inzetten is een werkervaringsplaats (WEP). Betaald werk laten we nog even links liggen want we nemen eerst een tussenstap. Deze stap zal je helpen om weer een ritme te vinden, samen te werken met anderen en nieuwe werkervaring op te doen die waardevol is voor je cv. Dit kan best spannend zijn maar we gaan natuurlijk op zoek naar een WEP waar jij je prettig bij voelt.  Een tijdelijk kijkje nemen binnen een bedrijf en ervaren hoe het is om daar te werken en te ervaren wat er goed of minder goed gaat. Het doel is om aan het einde van dit traject geen belemmeringen meer te ervaren en klaar te zijn voor het vinden van een betaalde baan.

Je komt voor een ‘Werkfit maken’ traject in aanmerking als je een Wajong, WGA- of ZW-uitkering hebt van het UWV. Dit traject is er juist voor jou, dus een afstand tot de arbeidsmarkt is geen enkel probleem. In dit traject gaan we samen aan de slag en zorgen we ervoor dat je klaar bent om uiteindelijk naar betaald werk begeleid te worden.

Hoe kun je jezelf aanmelden?

Heb je al een contactpersoon bij UWV?
Jouw contactpersoon kan je doorverwijzen naar PerspectiefPlus. Je kunt ook zelf aangeven bij jouw contactpersoon dat je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek (een zogenaamd “klik-gesprek”) wilt aangaan met PerspectiefPlus

Heb je nog geen contactpersoon bij UWV? 
Wij raden je dan aan om eerst een gesprek aan te gaan met het UWV om jouw wensen ten aanzien van re-integratie begeleiding kenbaar te maken. Neem hiervoor contact op via 088-8989294 (UWV Telefoon Werknemers). Heb je hulp nodig hoe je dit het beste kunt aanpakken, bel ons dan even en we helpen je graag op weg.

Hoelang duurt een ‘Werkfit Maken’ traject?

De duur van het traject hangt af van wat er nodig is om je weer arbeidsmarkt klaar te krijgen en is dus erg persoonlijk. Dit verwoorden wij naar het UWV in een re-integratieplan waarna het UWV hier akkoord op dient te geven. Zodra wij dit akkoord ontvangen kunnen we starten met het traject. Een re-integratietraject kan een duur hebben van 6 tot 18 maanden, afhankelijk van de situatie, wat er nodig is en welke uitkering je ontvangt.

Wat willen wij samen met jou bereiken? 

  • Persoonlijke effectiviteit: Na afloop van deze module ben je fysiek en psychisch weerbaarder. Je voelt je steeds energieker en in staat om (nieuwe) situaties aan te kunnen. Je bent nu klaar om stappen richting betaald werk te zetten.
  • Arbeidsmarktpositie in beeld brengen: Na afloop van deze module beschik je over een realistische kijk op jouw vaardigheden en capaciteiten in relatie tot de arbeidsmarkt afgezet tegen functies en beroepen die kansrijk zijn op de regionale arbeidsmarkt die wij goed kennen. Jouw talent, jouw werk en levenservaring, jouw opleiding en jouw belastbaarheid sluiten goed aan bij concrete werkkansen.
  • Werknemersvaardigheden: Na afloop van deze module beschik je over vaardigheden om als goed werknemer te kunnen functioneren. Hierbij kun je denken aan arbeidsritme opbouwen en/of het onderzoeken of opbouwen van belasting/belastbaarheid. Een werkervaringsplaats is een mooi instrument om te onderzoeken of werk passend en duurzaam is.  

 

 

Image module